crumble_picture

werkwijze woning aankoop

 

Aankoop werkwijze:

 

1) ONDERSTEUNING EN BEGELEIDING BIJ DE 2E BEZICHTIGING

Nadat u een woning vond die u aanspreekt, schakelt u ons in. We maken een afspraak om samen nog eens naar de woning te gaan. Tijdens dat bezoek vertellen we wat we zien en denken van de algemene staat van onderhoud, of er gebreken zijn, wat we van de locatie denken.

2) ONDERZOEK EN ANALYSE

Dan gaan we aan de slag: juridisch onderzoek bij het kadaster, checken het bestemmingsplan. We vragen informatie op over de woning bij de vereniging van eigenaren bij de verkopend makelaar. Hoe lang staat de woning te koop? Hoe zit het met soortgelijke woningen? Uiteindelijk komen we tot een waardering.

3) RUST EN SUCCES BIJ UW ONDERHANDELING

Met die waardering en in nauw overleg gaan we voor u onderhandelen. Dat geeft rust en het levert u geld op; we kennen de markt en de ‘regels van het spel’ en kunnen dus scherp voor u onderhandelen. We stellen ook de ontbindingsvoorwaarden op – als passende financiering ontbreekt of als er uit het bouwtechnisch onderzoek gebreken naar voren komen die niet acceptabel zijn.

4) EEN UITSTEKENDE AFHANDELING

Alle afspraken rondom de aankoop zijn vastgelegd in de koopovereenkomst. Die wordt opgesteld door de verkopende makelaar. Dan moet u denken aan: de koopsom, de leveringsdatum, de ontbindende voorwaarden voor financiering, de drie dagen bedenktijd, eventuele ontbindende voorwaarden voor het bouwtechnisch onderzoek, notaris, et cetera. Wij kijken het koopcontract na, adviseren over aanpassingen en bijstellingen en adviseren in een goede en goedkope notaris. Dat kan overigens honderden euro’s schelen. Let op! Voor de financiering van uw huis heeft u een taxatierapport nodig. Uw eigen aankoopmakelaar is niet onpartijdig (belangen verstrengeling) en mag dit dus niet opmaken.

5) DE OVERDRACHT

Uw aankoopmakelaar helpt u bij de inspectie van de woning bij levering, het opnemen van meterstanden van gas, water en elektra. Daarna controleren we ook de notariële akte van levering en de afrekening van de notaris. Wij zijn onafhankelijk van andere makelaars omdat wij zelf geen huizen verkopen! De verkopend makelaar werkt in opdracht van de verkoper van de woning en dus niet voor de koper! Indien online een aankoopopdracht verstrekt wordt en het invulformulier volledig is dan starten wij met de werkzaamheden en krijgt u een ontvangstbevestiging.

Direct een opdracht geven? klik hier